Home » Reviews » Google Review Kaart

Toont alle 2 resultaten

Google reviews verzamelen

Bent u al helemaal thuis in de wereld van Google Mijn Bedrijf? Heeft u al flink wat tijd gestoken in het optimaliseren van uw Google posts, het updaten van uw gegevens en het bijhouden van uw online aanwezigheid? Mooi! Maar wist u dat er nog een geweldige manier is om uw bedrijf op de kaart te zetten en potentiële klanten te overtuigen? Maak kennis met Google reviews.

Google reviews zijn eigenlijk gewoon meningen van mensen zoals uzelf en ik, die uw bedrijf hebben ervaren. Ze kunnen uw bedrijf beoordelen met een score van 1 tot 5 sterren en hun persoonlijke ervaringen delen. Het is een geweldige manier om te laten zien hoe tevreden uw klanten zijn en helpt u bij het verzamelen van Google reviews met behulp van Smartycards.

Google reviews verzamelen: zijn ze echt zo belangrijk?

Twijfelt u wel eens als uw een restaurant wilt reserveren waar u nog nooit eerder bent geweest? Wij begrijpen dat helemaal! En weet u wat ons vaak helpt bij het maken van die beslissing? Juist, de beoordelingen op Google.

Die Google reviews zijn namelijk als een soort gids voor nieuwe klanten. Het is alsof u even bij vrienden informeert voordat u ergens naartoe gaat. Mensen vertrouwen vaak de meningen van anderen meer dan wat een bedrijf zelf te zeggen heeft.

Het mooie is dat klanten vaak uit zichzelf die Google reviews invullen, al kunt u ze altijd een klein duwtje in de rug geven. Ze schrijven bijzondere aanbevelingen die uw bedrijf echt in de spotlights zetten, en dat is precies wat Google waardeert.

Waarom zijn die reviews zo belangrijk? Nou, Google waardeert spontane klantreviews heel erg. Hoe meer er te lezen valt over uw bedrijf, hoe beter Google het begrijpt. En wist u dat goede reviews leiden tot meer sterren, meer zichtbaarheid, en meer bezoekers op uw website? Dat is niet alleen goed voor uw reputatie, maar ook voor uw vindbaarheid op het internet.

Het verzamelen van Google reviews is eigenlijk best eenvoudig! U kunt uw klanten vriendelijk vragen om hun ervaringen te delen en zo andere potentiële klanten te helpen bij het maken van beslissingen. Deze beoordelingen kunnen uw bedrijf echt naar nieuwe hoogten tillen.

Hoe kan ik Google reviews verzamelen?

Het begint allemaal met een positieve ervaring voor uw klanten. Als klanten tevreden zijn, zijn ze eerder geneigd om positieve Google reviews te schrijven. Dus zorg ervoor dat u een goede relatie opbouwt met uw klanten. Gebaseerd op vertrouwen en uitstekende service.

Daarna kunt u overwegen om uw klanten direct te vragen om hun ervaringen te delen via een Google review. Dit kunt u doen via e-mail of door hen de mogelijkheid te bieden om dit op uw website te doen.

Een beetje proactief zijn kan hierbij enorm helpen. Stel dat u onlangs een project hebt afgerond en uw weet dat de klant tevreden is. Waarom zou u dan niet gewoon een vriendelijke e-mail sturen om te vragen of alles naar wens was en of ze bereid zijn een Google recensie achter te laten? Het kost hen weinig moeite, vooral als ze tevreden zijn!

Hier is nog een handige tip: U kunt een speciale Google-link maken en deze toevoegen aan uw e-mails. Deze link brengt klanten rechtstreeks naar een pagina waar ze hun review kunnen schrijven. Minder obstakels betekenen vaak meer mogelijkheden om Google reviews te verzamelen!

Maar onthoud, het is belangrijk om uw klanten niet te overweldigen of te dwingen. Het draait uiteindelijk nog steeds om het opbouwen van een goede relatie en wederzijds vertrouwen. Als iemand geen zin heeft om een review achter te laten, respecteer dat dan gewoon. Een ‘nee’ is ook een antwoord! Het verzamelen van Google reviews kan echt helpen om u bedrijf in de schijnwerpers te zetten en meer potentiële klanten aan te trekken.

Ontdek alle kaarten van Smartycards

Smarty Cards biedt slimme NFC-chips met veel opslagruimte, waarmee uw zelf de informatie kunt aanpassen zoals u dat wilt. Wat Smarty Cards echt handig maakt, is dat u de NFC-chip eenvoudig zelf kunt bijwerken, zodat u altijd actuele gegevens kunt delen. In tegenstelling tot andere NFC-kaart aanbieders, want zij blokkeren veelal de chip, waardoor u steeds nieuwe kaartjes zou moeten kopen. Wij gaan daar niet in mee en bieden open chips aan die u altijd eventueel zelf kan herschrijven.

Bovendien zijn Smarty Cards gemaakt van sterk en stevig plastic, waardoor ze duurzaam zijn en dagelijkse slijtage kunnen weerstaan. Hierdoor zijn ze perfect geschikt voor het maken van verschillende soorten kaarten, zoals deTrustpilot review kaartWij bij SmartyCards begrijpen hoe belangrijk het is om Trustpilot-recensies te verzamelen. Deze recensies vormen een cruciaal onderdeel van onze inspanningen om een sterke online reputatie te bouwen en het vertrouwen van onze gewaardeerde klanten te verdienen en te behouden. Waarom deze beoordelingen zo belangrijk zijn, is omdat ze rechtstreeks van onze echte klanten komen en dienen als een nuttige bron van informatie en advies.

Maar daar houdt het niet op. We bieden ook oplossingen voor andere beoordelingsplatforms zoals The Feedback Company, Webwinkelkeur, Kiyoh, KliniekervaringenBooking.com, en Klantenvertellen. Hiermee kunt u moeiteloos feedback van diverse bronnen beheren en presenteren. En als u uw online aanwezigheid wilt vergroten, hebben we ook sociale media kaarten.

Hoe reageer ik op Google reviews?

Als u graag wilt reageren op de Google reviews van uw klanten, is het allereerst belangrijk om uw bedrijf te laten verifiëren door Google. Dit zorgt voor geloofwaardigheid en betrouwbaarheid.

Wanneer u een positieve Google review ontvangt, is het een goed idee om de klant te bedanken met een hartelijke reactie. Het kan zelfs andere klanten aanmoedigen om hun eigen Google recensie achter te laten. Het verzamelen van positieve Google reviews is een waardevolle manier om het vertrouwen van potentiële klanten te winnen en uw bedrijf positief in de schijnwerpers te zetten.

Hier is een voorbeeld van hoe u op een Google recensie kunt reageren via uw computer:

  • Log in op Google Mijn Bedrijf.
  • Ga naar de locatie die u wilt beheren.
  • Klik in het menu aan de linkerkant op ‘reviews’.
  • Druk op ‘beantwoorden’ om te reageren op de klantenrecensie.
  • Schrijf een vriendelijke reactie en druk op ‘antwoord posten’.
  • Uw reactie wordt weergegeven in Google Zoeken en Google Maps onder het label ‘reactie van de eigenaar’.

Het verzamelen van Google reviews is een waardevolle manier om feedback te verzamelen en te laten zien dat u betrokken bent bij de tevredenheid van uw klanten.

Of de reviews nu goed of slecht zijn, het is belangrijk om altijd vriendelijk en respectvol te blijven in uw antwoorden. Vergeet niet dat uw reacties voor iedereen zichtbaar zijn. Als u vragen heeft over het gebruik van Smarty Cards neem dan contact met ons op!