Google

Google reviews op website plaatsen: Wel of niet doen?

reviews op website

Het kan niet anders dan dat jij er zelf vaak naar op zoek bent, of dat je ze regelmatig op een website voorbij ziet komen: reviews van anderen! Natuurlijk is het prettig om te weten wat klanten van jouw diensten, producten of bedrijven vinden, maar Google reviews op je website plaatsen heeft ook zeker een doel.

Door Google reviews op de website te plaatsen geef je potentiële klanten inzicht in de kwaliteit van de producten of diensten die jij aanbiedt. Op deze manier kan het potentiële klanten helpen om vertrouwen te krijgen en eventuele twijfels weg te nemen. Bovendien versterken Google reviews op de website de online aanwezigheid van jouw bedrijf omdat reviews de zoekresultaten kunnen verbeteren en jouw bedrijf een betrouwbare uitstraling zullen geven. Benieuwd waarom jij Google reviews op je website plaatsen moet? Wij leggen het je graag uit in deze blog:

Vertrouwen creëren door Google reviews op je website te plaatsen

Ga maar eens na: of je nu denkt aan een klantrelatie, familiaire relatie of liefdesrelatie, alles werkt op basis van vertrouwen. Wanneer het gaat om vertrouwen kweken bij klanten, kan jij ontzettend hard van de toren blazen dat je te vertrouwen bent, maar het is pas echt sterk wanneer anderen dit voor jou doen.

Al vanaf het begin van de klantreis maken reviews een ontzettend belangrijk onderdeel uit. Je kunt je namelijk al in de oriënterende fase onderscheiden van concurrenten door Google reviews op je website te plaatsen. De mensen die je website bezoeken zullen zich bewust of onbewust realiseren dat jij te vertrouwen bent doordat jij de reviews van Google open en eerlijk met ze deelt. Je kunt het zien als de online variant van mond-op-mondreclame, wat zorgt voor klantenbinding.

Wanneer je reviews vanuit Google of andere reviewwebsites koppelt aan je website krijgen bezoekers meteen waardevolle feedback van anderen over jouw bedrijf. Dit vergroot niet alleen de geloofwaardigheid van je website, maar overtuigt ook potentiële klanten van de waarde van onze producten of diensten. Maar wist je dat je naast het plaatsen van Google reviews op je website, je ook reviews via je social media kanalen kunt binnenslepen?

Reviews geven je inzicht

Het bundelen van Google reviews verschaft je de inzichten die noodzakelijk zijn om te groeien. Waar vinden jouw klanten vreugde in? Welke aspecten vonden ze minder geslaagd? Beschouw beoordelingen als directe feedback van jouw specifieke doelgroep.

Maak gebruik van deze informatie over gebruikerservaringen om jouw producten en diensten te verfijnen. Dit zal daarnaast bijdragen aan het creëren van ambassadeurs onder jouw klanten. Hoe waardevol is het als een onderneming naar jouw input luistert?

Reviews zijn de grote liefde van Google

Als bedrijf wil je gevonden worden in Google. Dit kun je bereiken door te adverteren (SEA) of door zoekmachineoptimalisatie (SEO). Maar wist jij dat doordat je reviews van Google verzamelt, je bijdraagt aan de zoekmachineoptimalisatie van je website? Reviews zijn namelijk de grote liefde van Google. Iedere beoordeling die jij krijgt heeft een positieve impact.

Laat de sterren zien

Wist je dat Google je de mogelijkheid geeft om de score die jij binnensleept met reviews, in de vorm van sterren weer te geven? Naast dat dit er super tof uitziet, vergroot het de kans aanzienlijk dat mensen op de link naar jouw website klikken én dat is wat jij wilt!

Reviews voor Google actief binnenslepen

Heb jij een to do-lijstje? Ja? Mooi zo. Zet het verzamelen van reviews dan bovenaan je lijst! Nee? Dit is het moment om er een te maken en het binnenslepen van Google reviews met stipt op 1 te zetten. Laat dit punt dan ook wekelijks of maandelijks terugkomen. Het is namelijk erg belangrijk dat wanneer je Google reviews op je website plaatst, deze altijd actueel zijn.

Je kunt reviews verzamelen op verschillende manieren aanpakken. Of je nu al reviews hebt verzameld of niet, reviews sleep je actief binnen met Smarty Cards. Het is ontzettend simpel: laat al je relaties of klanten die je ziet en spreekt onze Smarty Card tegen zijn of haar telefoon houden. Zo kunnen ze direct een positieve review voor je achterlaten. Liever reviews op een ander platform binnenslepen via een Smarty Card? Geen probleem! Wij bieden je de volgende mogelijkheden aan:

Daarnaast zou je klanten persoonlijk kunnen bellen of mailen. Maar wat je ook niet moet vergeten: voeg een reviewlink in je e-mailhandtekening toe. Heb je een webshop? Stuur dan na iedere bestelling die voltooid is een e-mail met link die automatisch verzonden wordt, met de vraag aan jouw klanten om een review achter te laten.

Maar ik heb ook negatieve reviews, moet ik dan ook Google reviews op de website plaatsen?

Ja, maar je zou er voor kunnen kiezen om de negatieve reviews uit te sluiten. Je wilt niet dat een klant op jouw website als eerste geassocieerd wordt met een 1-ster review. Jouw reactie op die review is ook niet altijd zichtbaar, dus jaag de klant niet onnodig weg.

Krijg je toch een negatieve review? Probeer er dan netjes op te reageren en bied, indien mogelijk, een oplossing aan. Je zal zien hoe toegeeflijk mensen zijn wanneer je een mogelijk probleem netjes oplost. Dus hoewel een negatieve review misschien niet fantastisch is, helpt deze jou toch. Laat mensen zien dat je menselijk bent, want iedereen maakt wel eens foutjes, maar de kracht zit dan in jouw reactie. Laat zien dat je het serieus neemt en netjes wilt oplossen.

Laat je alleen het totaal aantal sterren zien? Laat dan zeker het gemiddelde van alle reviews zien, en niet alleen de positieve. Niemand, maar dan ook niemand, kan alles met perfectie tot in de puntjes uitvoeren. Wanneer jij alleen maar positieve Google reviews op je website laat plaatsen kan dit verdacht overkomen. Een review die juist wat minder is, vergroot de geloofwaardigheid in jou en je bedrijf.

Google reviews op je website plaatsen

Google reviews op je website plaatsen is erg belangrijk. Of je nu een dienst levert of een webshop bestiert, Google reviews op je website plaatsen is een ontzettende must! Waarom? Die beoordelingen zijn er niet voor niets, je wilt ook dat mensen ze zien!

Google reviews op je website plaatsen doe je gemakkelijk met onafhankelijke review plugins. Door recensies binnen te slepen en te showen met onafhankelijke plugins, laat jij zien dat je betrouwbaar en eerlijk bent. Je kunt deze reviews namelijk niet zelf beheren en je hebt er dan ook geen invloed op.

Een aantal bedrijven die deze plugins voor onafhankelijke reviews ondersteunen zijn:

  • Kiyoh
  • Google
  • The Feedback Company

Geef jij ons een review? Wij belonen je met een gratis Smarty Card!

Voor ieder bedrijf is het belangrijk om mooie reviews binnen te halen. Dat is voor Smarty Cards niet anders en we zouden het dan ook erg fijn vinden als jij een Google review voor ons achter wilt laten! Plaats jij een positieve review en stuur jij ons een berichtje dat jij dat was? Dan krijg je van ons 1 kaartje gratis als bedankje. Wist je dat je ook foto’s kan toevoegen aan Google Reviews? 😊